Asolo Prosecco Superiore DOCG Millesimato Dry 0,75l
Kód: 99102Související produkty
Detailní popis produktu
Z historických vinic hroznů Glera s převážně jílovitým půdním typem, které se nacházejí ve vysokých kopcích Asolo, se získává toto velmi jemné šumivé víno. Na hektar připadá 3300 keřů révy, hrozny se pěstují systémem Cappuccina, během sklizně se pak sbírají do beden. Vinifikace se provádí v bílé barvě s měkkým lisováním a po statické dekantaci při nízké teplotě se mošt přidává s vybranými kvasinkami. Kvašení trvá asi 15 dní a poté se víno uchovává v tepelně kontrolovaných nerezových tancích při teplotě 5 °C až do druhého kvašení.
Vinařství: Dal Bello
Odrůda: 100% Glera DOCG
Země původu: Itálie
Oblast: Veneto
Počet kusů v kartonu: 6 kusů
Obsah alkoholu: 11 %
Objem: 0,75l
Podávat při teplotě: 6–8 °C
Barva: slámově žlutá s jemnými nazelenalými odlesky.
Vůně: ovocná vůně jablek s exotickou složkou jako je mučenka, doprovázená květinovými tóny akátu a hlohu.
Chuť: intenzivní přetrvávající chuť, příjemná svěžest a jemnost.
Párování: vynikající mezi jídly, k rybím marinádám a kynutým dezertům.
Složení: vinný alkohol, sacharóza, regulátor kyselosti: kyselina citronová, konzervant a antioxidant: SIŘIČITANY.
Výživové údaje na 100ml:
Energetická hodnota 290 kJ/ 69 kcal
Tuky 0g, z toho nasycené mastné kyseliny 0g
Sacharidy 2,5g, z toho cukry 1,8g
Bílkoviny 0g
Sůl 0g
Doplňkové parametry
Kategorie: | NÁPOJE |
---|---|
Alergeny: | siřičitany |
Barva vína: | bílé víno |
Druh vína: | šumivé |
Objem: | 0,75l |
Obsah cukru: | dry |
Označení: | DOCG |
Země původu: | Itálie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Dal Bello je rodinné vinařství, kde historie rodiny je spjata s vinařstvím v Asolu již více než sto let. Rodina ctí vášeň, která Giuseppeho Dal Bella uchvátila od počátku 20. století a kterou pak předal svým dědicům. Místa, tradice a poslání vinařství jsou přímo spojeny s touhou pozvednout asolské odrůdy révy a vyzdvihnout jejich vlastnosti, aby si je milovníci vína zamilovali stejně jako vinaři. Vinná réva je pěstována na úpatí Rocca di Asolo, je zachovávána úcta k přírodě a pěstuje se udržitelným způsobem. Na začátku roku 2000 se zrodilo nové vinařství a obnovily se vinice nacházející se v šesti vesnicích Asolo, Fonte, San Zenone, Paderno, Crespano a Maser, které plodí vína Dal Bello. Nově se rozvíjí výroba „Asolo Prosecco“. V roce 2008 začínají vína Dal Bello získávat ocenění a uznání na místní, národní i mezinárodní úrovni, jako jsou Brussels World Competition, IWSC, 5 Star Wines, Falstaff Prosecco Trophy.