Barbera d'Alba Bussia DOC 0,75l
Kód: 99390Související produkty
Detailní popis produktu
Réva je bujná, produktivní a všestranná: často vyžaduje zvláštní pozornost, aby se omezila její bujnost. Barbera d'Alba, která je považována za vynikající víno, má organoleptické vlastnosti značně odlišné od oblasti původu hroznů, které jsou umocněny a doplněny následným zráním.
Vinařství: Giacosa Fratelli
Odrůda: Barbera
Země původu: Itálie
Oblast: Piemonte
Počet kusů v kartonu: 6 kusů
Obsah alkoholu: 13,5 %
Objem: 0,75l
Podávat při teplotě: 18 °C
Barva: rubínově červená.
Vůně: ovocná, jemně svěží, připomíná sladkosti.
Chuť: vyrovnaná, příjemná, víno rafinované a elegantní.
Zrání: 1 rok ve velkých 60hl sudech.
Párování: vynikající se strohými pokrmy ze zvěřiny, s pečeněmi, vepřovým masem, vařeným masem a kořeněnými sýry.
Složení: obsahuje oxid siřičitý.
Doplňkové parametry
Kategorie: | ČERVENÁ VÍNA |
---|---|
Alergeny: | siřičitany |
Barva vína: | červené víno |
Druh vína: | tiché |
Objem: | 0,75l |
Obsah cukru: | suché |
Označení: | DOC |
Země původu: | Itálie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Giacosa Fratelli má staletou historii – rodinnou historii, která je opředena hodnotami předávanými z otce na syna. Z generace na generaci měli ti, kteří stáli v čele podniku, dva zcela jasné referenční body: přirozenost a kvalitu, hlavní zásady, které jsou základem filozofie společnosti a které se nacházejí v každé fázi přeměny hroznů, od vinice až po vinný sklep. Vinaři každý den pracují na půdě, s vášní a vůlí. V roce 1991 byly zakoupeny vinice Cascina Canavere v Bussia a San Pietro v Monforte d'Alba a v roce 1994 vinice Vigna Mandorlo (mandloňová vinice) ve Scarrone v Castiglione Falletto. V roce 2000 byl zakoupen hektar Dolcetta a tři hektary Barbery v Madonna Como a v roce 2003 tři a půl hektaru Nebbiolo na vinici Basarin v Neive a dva hektary Barbery na vinici Cascina Bordini v Neive. Dnes se obhospodařuje celkem 50 hektarů vinic. Ve vinném sklepě se přeměna hroznů ve víno provádí pečlivě a s respektem. Technologie a inovace se dodržují podle tradičních, pevně zakořeněných postupů, což umožňuje vyrábět výraznou škálu vín. V současnosti vinařství dosáhlo současné výrobní kapacity přibližně 10 000 hektolitrů vína, což odpovídá 600 000 lahví ročně.