Barolo Bussia DOCG 0,75l
Kód: 99393Související produkty
Detailní popis produktu
Pěstuje se na vinicích v podoblasti Bussia v Monforte d'Alba. Rovnováha mezi jílovitými a vápenatými prvky v půdě, vysoký obsah hořčíku a mikroprvků, teplotní rozmezí nadmořské výšky a poloha v ústí údolí podporují u těchto hroznů zvláštní ovocné tóny. Neinvazivní výroba vína, dlouhá macerace a zrání v sudech o objemu 30 a 60 hektolitrů (60 a 120 sudů) dávají vzniknout sametovému vínu s jemnou tříslovinou.
Vinařství: Giacosa Fratelli
Odrůda: Nebbiolo 100%
Země původu: Itálie
Oblast: Piemonte
Počet kusů v kartonu: 6 kusů
Obsah alkoholu: 14,5 %
Objem: 0,75l
Podávat při teplotě: 18 °C
Barva: rubínově červená, zráním až granátově červená.
Vůně: bohatá, komplexní a perzistentní. Jemné tóny třešně, pecek broskve, lesních plodů a bylin.
Chuť: plná, vyvážená, agilní se sametovým tříslem a dlouhou dochutí s tóny lékořice.
Zrání: 2 roky ve velkých 30 a 60 hl sudech, 1 rok v lahvi. Víno vhodné k dlouhodobé archivaci.
Párování: výborné k červenému masu (pečené, špízy, grilované) a zvláště pak ke zvěřině.
Složení: obsahuje oxid siřičitý.
Doplňkové parametry
Kategorie: | ČERVENÁ VÍNA |
---|---|
Alergeny: | siřičitany |
Barva vína: | červené víno |
Druh vína: | tiché |
Objem: | 0,75l |
Obsah cukru: | suché |
Označení: | DOCG |
Země původu: | Itálie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Giacosa Fratelli má staletou historii – rodinnou historii, která je opředena hodnotami předávanými z otce na syna. Z generace na generaci měli ti, kteří stáli v čele podniku, dva zcela jasné referenční body: přirozenost a kvalitu, hlavní zásady, které jsou základem filozofie společnosti a které se nacházejí v každé fázi přeměny hroznů, od vinice až po vinný sklep. Vinaři každý den pracují na půdě, s vášní a vůlí. V roce 1991 byly zakoupeny vinice Cascina Canavere v Bussia a San Pietro v Monforte d'Alba a v roce 1994 vinice Vigna Mandorlo (mandloňová vinice) ve Scarrone v Castiglione Falletto. V roce 2000 byl zakoupen hektar Dolcetta a tři hektary Barbery v Madonna Como a v roce 2003 tři a půl hektaru Nebbiolo na vinici Basarin v Neive a dva hektary Barbery na vinici Cascina Bordini v Neive. Dnes se obhospodařuje celkem 50 hektarů vinic. Ve vinném sklepě se přeměna hroznů ve víno provádí pečlivě a s respektem. Technologie a inovace se dodržují podle tradičních, pevně zakořeněných postupů, což umožňuje vyrábět výraznou škálu vín. V současnosti vinařství dosáhlo současné výrobní kapacity přibližně 10 000 hektolitrů vína, což odpovídá 600 000 lahví ročně.