Barolo Bussia DOCG 0,75l

Kód: 99393
Neohodnoceno
655,54 Kč / ks 793,20 Kč včetně DPH 87,41 Kč / 100 ml
Skladem (>50 ks)

Červené víno suché z Itálie

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pěstuje se na vinicích v podoblasti Bussia v Monforte d'Alba. Rovnováha mezi jílovitými a vápenatými prvky v půdě, vysoký obsah hořčíku a mikroprvků, teplotní rozmezí nadmořské výšky a poloha v ústí údolí podporují u těchto hroznů zvláštní ovocné tóny. Neinvazivní výroba vína, dlouhá macerace a zrání v sudech o objemu 30 a 60 hektolitrů (60 a 120 sudů) dávají vzniknout sametovému vínu s jemnou tříslovinou.

 

Vinařství: Giacosa Fratelli

Odrůda: Nebbiolo 100%

Země původu: Itálie

Oblast: Piemonte

Počet kusů v kartonu: 6 kusů

Obsah alkoholu: 14,5 %

Objem: 0,75l

Podávat při teplotě: 18 °C

Barva: rubínově červená, zráním až granátově červená.

Vůně: bohatá, komplexní a perzistentní. Jemné tóny třešně, pecek broskve, lesních plodů a bylin.

Chuť: plná, vyvážená, agilní se sametovým tříslem a dlouhou dochutí s tóny lékořice.

Zrání: 2 roky ve velkých 30 a 60 hl sudech, 1 rok v lahvi. Víno vhodné k dlouhodobé archivaci.

Párování: výborné k červenému masu (pečené, špízy, grilované) a zvláště pak ke zvěřině.

Složení: obsahuje oxid siřičitý.

Doplňkové parametry

Kategorie: ČERVENÁ VÍNA
Alergeny: siřičitany
Barva vína: červené víno
Druh vína: tiché
Objem: 0,75l
Obsah cukru: suché
Označení: DOCG
Země původu: Itálie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Giacosa Fratelli má staletou historii – rodinnou historii, která je opředena hodnotami předávanými z otce na syna. Z generace na generaci měli ti, kteří stáli v čele podniku, dva zcela jasné referenční body: přirozenost a kvalitu, hlavní zásady, které jsou základem filozofie společnosti a které se nacházejí v každé fázi přeměny hroznů, od vinice až po vinný sklep. Vinaři každý den pracují na půdě, s vášní a vůlí. V roce 1991 byly zakoupeny vinice Cascina Canavere v Bussia a San Pietro v Monforte d'Alba a v roce 1994 vinice Vigna Mandorlo (mandloňová vinice) ve Scarrone v Castiglione Falletto. V roce 2000 byl zakoupen hektar Dolcetta a tři hektary Barbery v Madonna Como a v roce 2003 tři a půl hektaru Nebbiolo na vinici Basarin v Neive a dva hektary Barbery na vinici Cascina Bordini v Neive. Dnes se obhospodařuje celkem 50 hektarů vinic. Ve vinném sklepě se přeměna hroznů ve víno provádí pečlivě a s respektem. Technologie a inovace se dodržují podle tradičních, pevně zakořeněných postupů, což umožňuje vyrábět výraznou škálu vín. V současnosti vinařství dosáhlo současné výrobní kapacity přibližně 10 000 hektolitrů vína, což odpovídá 600 000 lahví ročně.

logo_6