Cremant d'Alsace Chardonnay AOC 0,75l

Kód: 99276
Neohodnoceno
315,72 Kč / ks 382,02 Kč včetně DPH 42,10 Kč / 100 ml
Skladem (>50 ks)

Šumivé víno bílé brut z Francie

Detailní informace

Detailní popis produktu

Crémant d'Alsace Chardonnay AOC od vinařství Robert Klingenfus je šumivé víno z oblasti Alsaska ve Francii, vyrobené výhradně z odrůdy Chardonnay. Toto víno je známé svou svěžestí a výraznými citrusovými tóny, s pevnou kyselinkou a intenzivními příchutěmi citronové a pomerančové kůry. Sklizeň celých hroznů probíhá ručně. Víno následně kvasí v nerezových kádích s kontrolovanou teplotou. Víno má zároveň tradiční korkovou zátku.

 

Vinařství: Robert Klingenfus

Odrůda: 100% Chardonnay

Země původu: Francie

Oblast: Alsasko

Počet kusů v kartonu: 6 kusů

Obsah alkoholu: 11,5 %

Objem: 0,75 l

Podávat při teplotě: 10 - 14 °C

Barva: zlatá s lehkým zeleným odleskem.

Vůně: střední intenzity s aroma dřeva a ovoce.

Chuť: velmi svěží.

Párování: toto víno se dobře hodí k pokrmům z mořských plodů, drůbeže, lehkých ryb a jako aperitiv

Složení: obsahuje oxid siřičitý.

Doplňkové parametry

Kategorie: ŠUMIVÁ VÍNA
Alergeny: siřičitany
Barva vína: bílé víno
Druh vína: šumivé
Objem: 0,75l
Obsah cukru: brut
Označení: AOC
Země původu: Francie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Robert Klingenfus je rodinné vinařství. Nyní je v Molsheimu 5 generací milovníků vína: Guillaume Klingenfus se v Molsheimu usadil v roce 1863 a získal první hektary vinic. Charles Klingenfus se narodil v roce 1886 a díky kvalitě vyráběných vín se stal oficiálním dodavatelem Ettore Bugattiho, který v Molsheimu postavil slavný vůz Bugatti. Antoine Klingenfus, narozený v roce 1927, stál v roce 1963 za vznikem značky Pur Sang s vínem Bugatti Gewurztraminer. Robert Klingenfus, narozený v roce 1959, rozvíjel exportní prodej a brzy se k němu připojila pátá generace Guillaume. V roce 1998 vstoupilo vinařství do sdružení Tyflo (integrované vinohradnictví) a uvedl do praxe přírodní mechanismy, aby se vyráběla vyvážená vína, která odrážejí ročník a terroir. S Guillaumem bylo v roce 2012 vytvořenoprvní cuvée přírodního vína bez siřičitanů. Investovalo se do ekologického sklepa s nízkou produkcí kyslíku a uhlíku. Dnes je vinařství držitelem certifikátu HVE4 (High Environmental Value Farming) zřízeného Evropskou unií pro udržitelné zemědělství.

 

logo_2