Friulano Superiore DOC 0,75l
Kód: 99379Související produkty
Detailní popis produktu
Friulano Superiore DOC Le Due Torri je vynikající bílé víno pocházející z oblasti Grave del Friuli, což je podregion v oblasti Friuli Venezia Giulia. Friulano je odrůda známá svou jemností a komplexností, a víno z této odrůdy má skvělé vlastnosti, které odrážejí terroir této oblasti. Jako Superiore verze, toto víno zůstává na kvasinkách a zraje delší dobu než běžné Friulano, což mu dodává větší hloubku a komplexnost. Může se skvěle vyvíjet i několik let, přičemž si zachovává svěžest, ale s přibývajícím věkem se stává ještě bohatším a jemnějším.
Vinařství: Le Due Torri
Odrůda: Friulano 100%
Země původu: Itálie
Oblast: Grave del Friulí
Počet kusů v kartonu: 6 kusů
Obsah alkoholu: 13 %
Objem: 0,75l
Podávat při teplotě: 10-12 °C
Barva: zlatě žlutá se zelenými odlesky.
Vůně: výrazně aromatická po kiwi a zeleném jablku, jemná příchuť mandlí.
Chuť: příjemná, bohatá, výrazná, velmi dobře vyvážená mezi jablkem a mandlemi obsahující tělo vína.
Párování: vhodné ke všem chodům, především k předkrmům s rybami, uzeninami, těstovinami plněnými masem nebo s omáčkou, k středně vyzrálým sýrům
Složení: obsahuje oxid siřičitý.
Doplňkové parametry
Kategorie: | BÍLÁ VÍNA |
---|---|
Alergeny: | siřičitany |
Barva vína: | bílé víno |
Druh vína: | tiché |
Objem: | 0,75l |
Obsah cukru: | suché |
Označení: | DOC |
Země původu: | Itálie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Le Due Torri není velká vinařská společnost, ale je to společnost, která se zaměřuje na vinařské řemeslo a tvrdě pracuje na dokonalosti. V roce 1926 došlo k první výsadbě vinic. Vinice se rozkládají na 18 hektarech friulských kopců. Vína vyjadřují friulskou vinařskou tradici, reinterpretovanou s jedinečným a osobním přístupem díky pečlivé práci na vinici a výzkumu nejnovějších technik v této oblasti. Při výrobě se omezuje používání přídatných látek a exogenních materiálů na minimum, aby byla vína zdravější, a ještě věrnější svým vnitřním vlastnostem. Vinaři praktikují a ctí vinařskou tradici friulské oblasti a spojují ji s touhou experimentovat a neustále se snaží o inovativní a příkladné metody zlepšování kvality v širším kontextu mezinárodní enologie. Zajímavostí je, že hrozny stráví 3 měsíce v sušárně před lisováním a celkově se používají 4 různé typy uzávěrů, aby každému vínu byl zaručený nejlepší možný vývoj.