Gavi DOCG 0,75l
Kód: 99394Související produkty
Detailní popis produktu
Odrůda, ze které Gavi pochází, je Cortese, typická pro Piemont, známá již v osmnáctém století. Hrozny Cortese pocházejí z vinic nacházejících se v oblasti Alessandria, ideálně umístěné pro výrobu Gavi. Je to víno, které se okamžitě pije, protože je čerstvé a lehké a dobře se hodí k pokrmům, které nejsou příliš chutné. Vyvíjí se zajímavým způsobem s mírným stárnutím.
Vinařství: Giacosa Fratelli
Odrůda: 100% Cortese
Země původu: Itálie
Oblast: Piemonte
Počet kusů v kartonu: 6 kusů
Obsah alkoholu: 13 %
Objem: 0,75l
Podávat při teplotě: 7 - 10 °C
Barva: světlá slámově žlutá se zelenkavými odlesky.
Vůně: svěží po jablkách a bílých květech.
Chuť: příjemná, suchá, plná, harmonická.
Párování: aperitivní víno nebo k rybám, korýšům a rizotům.
Složení: obsahuje oxid siřičitý.
Doplňkové parametry
Kategorie: | NÁPOJE |
---|---|
Alergeny: | siřičitany |
Barva vína: | bílé víno |
Druh vína: | tiché |
Objem: | 0,75l |
Obsah cukru: | suché |
Označení: | DOCG |
Země původu: | Itálie |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Giacosa Fratelli má staletou historii – rodinnou historii, která je opředena hodnotami předávanými z otce na syna. Z generace na generaci měli ti, kteří stáli v čele podniku, dva zcela jasné referenční body: přirozenost a kvalitu, hlavní zásady, které jsou základem filozofie společnosti a které se nacházejí v každé fázi přeměny hroznů, od vinice až po vinný sklep. Vinaři každý den pracují na půdě, s vášní a vůlí. V roce 1991 byly zakoupeny vinice Cascina Canavere v Bussia a San Pietro v Monforte d'Alba a v roce 1994 vinice Vigna Mandorlo (mandloňová vinice) ve Scarrone v Castiglione Falletto. V roce 2000 byl zakoupen hektar Dolcetta a tři hektary Barbery v Madonna Como a v roce 2003 tři a půl hektaru Nebbiolo na vinici Basarin v Neive a dva hektary Barbery na vinici Cascina Bordini v Neive. Dnes se obhospodařuje celkem 50 hektarů vinic. Ve vinném sklepě se přeměna hroznů ve víno provádí pečlivě a s respektem. Technologie a inovace se dodržují podle tradičních, pevně zakořeněných postupů, což umožňuje vyrábět výraznou škálu vín. V současnosti vinařství dosáhlo současné výrobní kapacity přibližně 10 000 hektolitrů vína, což odpovídá 600 000 lahví ročně.