Gewurztraminer Grand Cru Bruderthal 0,75l
Kód: 99275Související produkty
Detailní popis produktu
Gewurztraminer Grand Cru Bruderthal je vysoce ceněné bílé aromatické víno z alsaského regionu ve Francii. Toto víno je vyrobeno z odrůdy Gewurztraminer, pěstované na vinici Bruderthal, která je klasifikována jako Grand Cru díky své výjimečné kvalitě a specifickému terroiru. Vinice Bruderthal se nachází v blízkosti města Molsheim a je známá svými mírnými svahy orientovanými na jihovýchod, což poskytuje ideální podmínky pro pěstování odrůdy Gewurztraminer. Tato oblast je ceněna pro své jedinečné mikroklima a půdní složení, které přispívají k charakteristickému profilu vína.
Vinařství: Robert Klingenfus
Odrůda: Gewurztraminer
Země původu: Francie
Oblast: Alsasko
Počet kusů v kartonu: 6 kusů
Obsah alkoholu: 13 %
Objem: 0,75l
Podávat při teplotě: 8 – 10 °C
Barva: mezi jemně až sytě zlatou.
Vůně: víno s velkou intenzitou, primární aroma je ovocité a květnaté, sekundární navozuje liči.
Chuť: typické excelentní dobře strukturované ovocité sladší víno. Zároveň je lehké a svěží v ústech.
Zrání: v nerezovém tanku.
Párování: brambory zapečené se sýrem Munster; exotická jídla. Perfektní také k dezertům nebo jako aperitiv.
Složení: obsahuje oxid siřičitý.
Doplňkové parametry
Kategorie: | BÍLÁ VÍNA |
---|---|
Alergeny: | siřičitany |
Barva vína: | bílé víno |
Druh vína: | tiché |
Objem: | 0,75l |
Obsah cukru: | suché |
Země původu: | Francie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Robert Klingenfus je rodinné vinařství. Nyní je v Molsheimu 5 generací milovníků vína: Guillaume Klingenfus se v Molsheimu usadil v roce 1863 a získal první hektary vinic. Charles Klingenfus se narodil v roce 1886 a díky kvalitě vyráběných vín se stal oficiálním dodavatelem Ettore Bugattiho, který v Molsheimu postavil slavný vůz Bugatti. Antoine Klingenfus, narozený v roce 1927, stál v roce 1963 za vznikem značky Pur Sang s vínem Bugatti Gewurztraminer. Robert Klingenfus, narozený v roce 1959, rozvíjel exportní prodej a brzy se k němu připojila pátá generace Guillaume. V roce 1998 vstoupilo vinařství do sdružení Tyflo (integrované vinohradnictví) a uvedl do praxe přírodní mechanismy, aby se vyráběla vyvážená vína, která odrážejí ročník a terroir. S Guillaumem bylo v roce 2012 vytvořenoprvní cuvée přírodního vína bez siřičitanů. Investovalo se do ekologického sklepa s nízkou produkcí kyslíku a uhlíku. Dnes je vinařství držitelem certifikátu HVE4 (High Environmental Value Farming) zřízeného Evropskou unií pro udržitelné zemědělství.