Gewurztraminer Signature AOC 0,75l
Kód: 99273Související produkty
Detailní popis produktu
Gewurztraminer Signature AOC je aromatické bílé víno z alsaského regionu ve Francii. Toto víno je vyrobeno z odrůdy Gewurztraminer a nabízí bohaté aroma a vyváženou chuť. Toto víno je ideální volbou pro milovníky aromatických a vyvážených bílých vín, která se skvěle hodí k široké škále pokrmů. Ruční a mechanická sklizeň hroznů, které jsou pěstovány udržitelně. Při výrobě dochází k úplnému odkalení, víno kvasí v kádích z nerezové oceli s řízenou teplotou. Velké je víno určené ke konzumaci do 5 až 6 let.
Vinařství: Robert Klingenfus
Odrůda: Gewurztraminer
Země původu: Francie
Oblast: Alsasko
Počet kusů v kartonu: 6 kusů
Obsah alkoholu: 13 %
Objem: 0,75l
Podávat při teplotě: 8–10 °C
Barva: jemně zlatá s odlesky zelené.
Vůně: kořenité a sametové aroma broskví, medu a růží. Následně se objevují vanilka a aroma dřeva. Velmi rafinovaný buket.
Chuť: polosuché víno s lehkou kyselinkou a dlouhou dochutí.
Párování: asijská a exotická jídla, foie gras, aromatické sýry, jako aperitiv.
Složení: obsahuje oxid siřičitý.
Doplňkové parametry
Kategorie: | BÍLÁ VÍNA |
---|---|
Alergeny: | siřičitany |
Barva vína: | bílé víno |
Druh vína: | tiché |
Objem: | 0,75l |
Obsah cukru: | sladké |
Označení: | AOC |
Země původu: | Francie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Robert Klingenfus je rodinné vinařství. Nyní je v Molsheimu 5 generací milovníků vína: Guillaume Klingenfus se v Molsheimu usadil v roce 1863 a získal první hektary vinic. Charles Klingenfus se narodil v roce 1886 a díky kvalitě vyráběných vín se stal oficiálním dodavatelem Ettore Bugattiho, který v Molsheimu postavil slavný vůz Bugatti. Antoine Klingenfus, narozený v roce 1927, stál v roce 1963 za vznikem značky Pur Sang s vínem Bugatti Gewurztraminer. Robert Klingenfus, narozený v roce 1959, rozvíjel exportní prodej a brzy se k němu připojila pátá generace Guillaume. V roce 1998 vstoupilo vinařství do sdružení Tyflo (integrované vinohradnictví) a uvedl do praxe přírodní mechanismy, aby se vyráběla vyvážená vína, která odrážejí ročník a terroir. S Guillaumem bylo v roce 2012 vytvořenoprvní cuvée přírodního vína bez siřičitanů. Investovalo se do ekologického sklepa s nízkou produkcí kyslíku a uhlíku. Dnes je vinařství držitelem certifikátu HVE4 (High Environmental Value Farming) zřízeného Evropskou unií pro udržitelné zemědělství.