Grüner Veltliner Smaragd Süssenberg 0,75l
Kód: 99334Související produkty
Detailní popis produktu
Grüner Veltliner je rakouská odrůda, známá svou svěžestí, kořenitostí a komplexností. V tomto konkrétním případě je víno vyrobeno s vysokou intenzitou a bohatou chutí, která je typická pro vína kategorie Smaragd. Tato kategorie vína označuje vína, která mají vyšší obsah alkoholu (více než 12,5 %) a komplexní strukturu, což je důsledkem zralosti hroznů, které byly pečlivě sklizeny z nejlepších vinic. Tato vína jsou plná, bohatá a vhodná pro delší zrání.
Vinařství: Hutter
Odrůda: Grüner Veltliner
Země původu: Rakousko
Oblast: Wachau - vinohrad Süsenberg v Mauternu na pravém břehu řeky Dunaj
Obsah alkoholu: 14,5 %
Objem: 0,75l
Podávat při teplotě: 9 °C
Barva: světle zlatá.
Vůně: rafinovaná elegantní s vůní křemene.
Chuť: plná, tělnatá s tóny zralých broskví a vysokou mineralitou v závěru.
Potenciál zrání: víno vhodné k archivaci 15 let.
Párování: perfektní s mořskými plody, rybami, masem, steaky a ne silnými aromatickými jídly.
Složení: obsahuje oxid siřičitý.
Doplňkové parametry
Kategorie: | VÍNA |
---|---|
Alergeny: | siřičitany |
Barva vína: | bílé víno |
Druh vína: | tiché |
Objem: | 0,75l |
Obsah cukru: | suché |
Země původu: | Rakousko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Hutter je rodinná firma, kde kořeny rodiny sahají několik set let do minulosti. V 70. letech 20. století se začaly znovu vysazovat vinice a rodina se zaměřila na kvalitní produkci. Dnes je toto podnikání zdrojem obživy celé rodiny. Rodina provozuje již více než 300 let statek v jihovýchodní části Štýrska mezi městy Feldbach a Bad Gleichenberg. Farma se nachází v centru štýrské vulkanické oblasti, mezi okresním městem Feldbach a lázeňským městem Bad Gleichenberg. Vinice se nacházejí v nadmořské výšce 360 až 400 metrů nad mořem, z nichž velkou část tvoří pracovně náročné strmé svahy. Vínům se daří na nejrůznějších půdách. Rozmanitost půd, od zvětralých vulkanických hornin po štěrk, hlínu a písek ve všech přechodných formách, umožňuje vysadit každou odrůdu na pro ni optimální podloží a podpořit tak charakter příslušné odrůdy.