Linguine IGP 500g

Kód: 80030
Neohodnoceno
36,04 Kč / ks 40,36 Kč včetně DPH 7,21 Kč / 100 g
Skladem (>50 ks)

Těstoviny dlouhé a ploché podobné tvaru špaget z pšeničné semolinové mouky Grano duro

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jejich název je odvozen od jejich zploštělého tvaru připomínajícího jazyk. Na rozdíl od špaget, které mají kulatý průřez, mají linguine obdélníkový průřez. Ochranná známka IGP znamená, že těstoviny jsou vyráběny v určité geografické oblasti podle tradičních postupů, které jsou přísně kontrolovány. IGP zaručuje, že produkt splňuje specifické standardy a je autentický.

 

Složení: PŠENIČNÁ semolinová mouka Grano duro (LEPEK), pitná voda.

Návod na přípravu: vložte do vroucí osolené vody, doba varu viz obal. Po uvaření sceďte.

Počet kusů v kartonu: 20 kusů

Vyrobeno v: Itálie

Skladování: skladujte na chladném a suchém místě.

Hmotnost: 500g 

Výrobce: LIGUORI PASTIFICIO dal 1820 S.p.A. – Via dei Pastai, 50 - 80054 Gragnano (NA) - Itálie

 

Výživové údaje na 100g:

Energetická hodnota 1488 kJ/ 351 kcal

Tuky 1,2g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,3g

Sacharidy 69g, z toho cukry 3,1g

Bílkoviny 14,5g

Sůl 0g

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: RÝŽE, TĚSTOVINY, MOUKY
Hmotnost: 0.5 kg
Alergeny: obiloviny obsahující lepek
Označení: IGP
Typ balení: běžné balení
Země původu: Itálie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Pastificio Liguori je jednou z nejstarších italských továren na těstoviny, založenou v roce 1795 v městě Gragnano v Kampánii. Tato oblast je známá svou dlouhou tradicí výroby těstovin, a Liguori je považována za průkopníka v tomto odvětví. Pastificio Liguori byla založena Gaetanem Liguorim a od té doby si předává své know-how z generace na generaci. V roce 2013 se stala první továrnou na těstoviny, která získala prestižní certifikaci Pasta di Gragnano IGP (Chráněné zeměpisné označení), což potvrzuje její závazek k tradičním metodám výroby a kvalitě surovin. Liguori používá pouze 100% italskou semolinu z tvrdé pšenice a pramenitou vodu z pohoří Lattari. Proces výroby zahrnuje pomalé sušení při nízkých teplotách – 9 hodin pro krátké tvary a 18 hodin pro dlouhé tvary – což pomáhá zachovat chuť, vůni a nutriční hodnoty těstovin. Pastificio Liguori klade důraz na ekologickou odpovědnost. Nabízí také BIO těstoviny s certifikací IGP, vyrobené z ekologicky pěstované pšenice bez použití pesticidů, což odráží jejich závazek k udržitelnosti a zdravému životnímu stylu.

 

Pastificio Liguori