Nebbiolo d'Alba DOC 0,75l
Kód: 99391Související produkty
Detailní popis produktu
Nebbiolo d'Alba se získává z homonymní révy, z hroznů zleva od řeky Tanaro. Na trh je uveden po roce stárnutí. Má rubínově červenou barvu, více či méně intenzivní, která má tendenci stárnout, k granátu. Má slabou vůni připomínající fialky.
Vinařství: Giacosa Fratelli
Odrůda: Nebbiolo
Země původu: Itálie
Oblast: Piemonte
Obsah alkoholu: 14 %
Objem: 0,75l
Podávat při teplotě: 18 °C
Barva: červená se slabým zábleskem rubínové.
Vůně: s jemným fialkovým buketem.
Chuť: suchá, živá, ovocná u mladého vína, po zrání v lahvi výrazně vláčná.
Zrání: v lahvích minimálně 1 rok.
Párování: masa pečená, smažená, na roštu, fondy a středně zralé sýry.
Složení: obsahuje oxid siřičitý.
Doplňkové parametry
Kategorie: | ČERVENÁ VÍNA |
---|---|
Alergeny: | siřičitany |
Barva vína: | bílé víno |
Druh vína: | tiché |
Objem: | 0,75l |
Obsah cukru: | suché |
Označení: | DOC |
Země původu: | Itálie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Giacosa Fratelli má staletou historii – rodinnou historii, která je opředena hodnotami předávanými z otce na syna. Z generace na generaci měli ti, kteří stáli v čele podniku, dva zcela jasné referenční body: přirozenost a kvalitu, hlavní zásady, které jsou základem filozofie společnosti a které se nacházejí v každé fázi přeměny hroznů, od vinice až po vinný sklep. Vinaři každý den pracují na půdě, s vášní a vůlí. V roce 1991 byly zakoupeny vinice Cascina Canavere v Bussia a San Pietro v Monforte d'Alba a v roce 1994 vinice Vigna Mandorlo (mandloňová vinice) ve Scarrone v Castiglione Falletto. V roce 2000 byl zakoupen hektar Dolcetta a tři hektary Barbery v Madonna Como a v roce 2003 tři a půl hektaru Nebbiolo na vinici Basarin v Neive a dva hektary Barbery na vinici Cascina Bordini v Neive. Dnes se obhospodařuje celkem 50 hektarů vinic. Ve vinném sklepě se přeměna hroznů ve víno provádí pečlivě a s respektem. Technologie a inovace se dodržují podle tradičních, pevně zakořeněných postupů, což umožňuje vyrábět výraznou škálu vín. V současnosti vinařství dosáhlo současné výrobní kapacity přibližně 10 000 hektolitrů vína, což odpovídá 600 000 lahví ročně.