Nebbiolo d'Alba DOC 0,75l

Kód: 99391
Neohodnoceno
316,53 Kč / ks 383 Kč včetně DPH 42,20 Kč / 100 ml
Skladem (>50 ks)

Červené víno suché z Itálie

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nebbiolo d'Alba se získává z homonymní révy, z hroznů zleva od řeky Tanaro. Na trh je uveden po roce stárnutí. Má rubínově červenou barvu, více či méně intenzivní, která má tendenci stárnout, k granátu. Má slabou vůni připomínající fialky.

 

Vinařství: Giacosa Fratelli

Odrůda: Nebbiolo

Země původu: Itálie

Oblast: Piemonte

Obsah alkoholu: 14 %

Objem: 0,75l

Podávat při teplotě: 18 °C

Barva: červená se slabým zábleskem rubínové.

Vůně: s jemným fialkovým buketem.

Chuť: suchá, živá, ovocná u mladého vína, po zrání v lahvi výrazně vláčná.

Zrání: v lahvích minimálně 1 rok.

Párování: masa pečená, smažená, na roštu, fondy a středně zralé sýry.

Složení: obsahuje oxid siřičitý.

Doplňkové parametry

Kategorie: ČERVENÁ VÍNA
Alergeny: siřičitany
Barva vína: bílé víno
Druh vína: tiché
Objem: 0,75l
Obsah cukru: suché
Označení: DOC
Země původu: Itálie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Giacosa Fratelli má staletou historii – rodinnou historii, která je opředena hodnotami předávanými z otce na syna. Z generace na generaci měli ti, kteří stáli v čele podniku, dva zcela jasné referenční body: přirozenost a kvalitu, hlavní zásady, které jsou základem filozofie společnosti a které se nacházejí v každé fázi přeměny hroznů, od vinice až po vinný sklep. Vinaři každý den pracují na půdě, s vášní a vůlí. V roce 1991 byly zakoupeny vinice Cascina Canavere v Bussia a San Pietro v Monforte d'Alba a v roce 1994 vinice Vigna Mandorlo (mandloňová vinice) ve Scarrone v Castiglione Falletto. V roce 2000 byl zakoupen hektar Dolcetta a tři hektary Barbery v Madonna Como a v roce 2003 tři a půl hektaru Nebbiolo na vinici Basarin v Neive a dva hektary Barbery na vinici Cascina Bordini v Neive. Dnes se obhospodařuje celkem 50 hektarů vinic. Ve vinném sklepě se přeměna hroznů ve víno provádí pečlivě a s respektem. Technologie a inovace se dodržují podle tradičních, pevně zakořeněných postupů, což umožňuje vyrábět výraznou škálu vín. V současnosti vinařství dosáhlo současné výrobní kapacity přibližně 10 000 hektolitrů vína, což odpovídá 600 000 lahví ročně.

logo_6