Nero d'Avola BIO DOC 0,75l

Kód: 99350
Neohodnoceno
Značka: La Giasira
361,72 Kč / ks 437,68 Kč včetně DPH 48,23 Kč / 100 ml
Skladem (41 ks)

Červené BIO víno suché z Itálie

Detailní informace

Detailní popis produktu

Víno, jehož hrozny se ručně sklízí v posledních deseti zářijových dnech. Skvěle se hodí ke středomořským pokrmům, výborně se hodí ke slaným prvním chodům, masovým pokrmům, uzeninám a vyzrálým sýrům. Ročně se vyrobí 3000 lahví.

 

Vinařství: La Giasira

Odrůda: Nero d'Avola 100%

Země původu: Itálie 

Oblast: Sicílie

Počet kusů v kartonu: 6 kusů

Obsah alkoholu: 13 %

Objem: 0,75l  

Podávat při teplotě: 16 - 18 °C

Barva: intenzivní rubínově červená s purpurovými tóny.

Vůně: intenzivní, s tóny ostružinového džemu, lesních plodů a jemných náznaků tabáku.

Chuť: teplá, harmonická, s výbornou strukturou, dokonale vyváženými taniny a vytrvalostí.

Zrání: v dřevěných 25hl sudech po dobu 12 měsíců a dále pak 6 měsíců v lahvi.

Párování: perfektní ke středomořským pokrmům, vynikající k pikantním prvním chodům, druhým chodům na bázi masa, uzeninám a vyzrálým sýrům.

Složení: obsahuje oxid siřičitý.

Doplňkové parametry

Kategorie: ČERVENÁ VÍNA
Alergeny: siřičitany
Barva vína: červené víno
Druh vína: tiché
Objem: 0,75l
Obsah cukru: suché
Označení: DOC, BIO
Země původu: Itálie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Giasira se nachází v koutě vzácné krásy Sicílie. Statek se rozkládá na ploše asi 130 hektarů v nadmořské výšce 180-250 metrů a rozkládá se na území měst Sirakuzy a Ragusy. Uvnitř panství, v kaňonu Cava Paradiso, protéká řeka Prainito a roste zde mnoho prastarých olivovníků a rohovníků a také mandloní a citrusových plodů, které charakterizují zemědělskou produkci této části Sicílie. Giovanni Boroli okamžitě pochopil, že tyto vápenaté půdy a klimatické podmínky území jsou těmi správnými podmínkami pro produkci kvalitních hroznů. V roce 2010 bylo vinařství postaveno uvnitř statku, aby se hrozny vinifikovaly ihned po sklizni ručně a aby bylo možné sledovat všechny fáze výroby vína při kontrolované teplotě a s nejmodernějším vybavením. Ve stejném období byl instalován fotovoltaický systém, díky němuž se vinařství stalo energeticky soběstačným. Od roku 2005 je veškerá zemědělská produkce ekologická a certifikovaná institutem ICEA (Institut pro etickou a environmentální certifikaci). Od roku 2015 jsou vína označována jako „ekologická vína“.

logo_7