Nero d'Avola BIO DOC 0,75l
Kód: 99350Související produkty
Detailní popis produktu
Víno, jehož hrozny se ručně sklízí v posledních deseti zářijových dnech. Skvěle se hodí ke středomořským pokrmům, výborně se hodí ke slaným prvním chodům, masovým pokrmům, uzeninám a vyzrálým sýrům. Ročně se vyrobí 3000 lahví.
Vinařství: La Giasira
Odrůda: Nero d'Avola 100%
Země původu: Itálie
Oblast: Sicílie
Počet kusů v kartonu: 6 kusů
Obsah alkoholu: 13 %
Objem: 0,75l
Podávat při teplotě: 16 - 18 °C
Barva: intenzivní rubínově červená s purpurovými tóny.
Vůně: intenzivní, s tóny ostružinového džemu, lesních plodů a jemných náznaků tabáku.
Chuť: teplá, harmonická, s výbornou strukturou, dokonale vyváženými taniny a vytrvalostí.
Zrání: v dřevěných 25hl sudech po dobu 12 měsíců a dále pak 6 měsíců v lahvi.
Párování: perfektní ke středomořským pokrmům, vynikající k pikantním prvním chodům, druhým chodům na bázi masa, uzeninám a vyzrálým sýrům.
Složení: obsahuje oxid siřičitý.
Doplňkové parametry
Kategorie: | ČERVENÁ VÍNA |
---|---|
Alergeny: | siřičitany |
Barva vína: | červené víno |
Druh vína: | tiché |
Objem: | 0,75l |
Obsah cukru: | suché |
Označení: | DOC, BIO |
Země původu: | Itálie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Giasira se nachází v koutě vzácné krásy Sicílie. Statek se rozkládá na ploše asi 130 hektarů v nadmořské výšce 180-250 metrů a rozkládá se na území měst Sirakuzy a Ragusy. Uvnitř panství, v kaňonu Cava Paradiso, protéká řeka Prainito a roste zde mnoho prastarých olivovníků a rohovníků a také mandloní a citrusových plodů, které charakterizují zemědělskou produkci této části Sicílie. Giovanni Boroli okamžitě pochopil, že tyto vápenaté půdy a klimatické podmínky území jsou těmi správnými podmínkami pro produkci kvalitních hroznů. V roce 2010 bylo vinařství postaveno uvnitř statku, aby se hrozny vinifikovaly ihned po sklizni ručně a aby bylo možné sledovat všechny fáze výroby vína při kontrolované teplotě a s nejmodernějším vybavením. Ve stejném období byl instalován fotovoltaický systém, díky němuž se vinařství stalo energeticky soběstačným. Od roku 2005 je veškerá zemědělská produkce ekologická a certifikovaná institutem ICEA (Institut pro etickou a environmentální certifikaci). Od roku 2015 jsou vína označována jako „ekologická vína“.