Pinot Grigio Friuli 0,75l
Kód: 99382Související produkty
Detailní popis produktu
Pinot Grigio Friuli pochází z oblasti Grave del Friuli, což je podregion v Friuli Venezia Giulia. Tento region je známý pro svou úrodnou půdu a ideální klimatické podmínky pro pěstování vinné révy, včetně odrůdy Pinot Grigio. Grave del Friuli je plochý, říční region, kde jsou vinice často umístěny na kamenité půdě, což přispívá k charakteristické minerálnosti vína. Pinot Grigio je tedy ideální pro párování s lehkými jídly, jako jsou mořské plody, ryby, saláty a těstoviny s jemnými omáčkami.
Vinařství: Le Due Torri
Odrůda: Pinot Grigio 100 %
Země původu: Itálie
Oblast: Grave del Friuli
Obsah alkoholu: 13 %
Objem: 0,75l
Podávat při teplotě: 8 - 10 °C
Barva: jemně slámová.
Vůně: citrusové plody, polní květiny.
Chuť: svěží, tóny hrušky a citrusů s jemnou kyselinkou a dochutí grepové kůry.
Párování: ideální pro párování s lehkými jídly, jako jsou mořské plody, ryby, saláty a těstoviny s jemnými omáčkami.
Složení: obsahuje oxid siřičitý.
Doplňkové parametry
Kategorie: | BÍLÁ VÍNA |
---|---|
Alergeny: | siřičitany |
Barva vína: | bílé víno |
Druh vína: | tiché |
Objem: | 0,75l |
Obsah cukru: | suché |
Země původu: | Itálie |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Le Due Torri není velká vinařská společnost, ale je to společnost, která se zaměřuje na vinařské řemeslo a tvrdě pracuje na dokonalosti. V roce 1926 došlo k první výsadbě vinic. Vinice se rozkládají na 18 hektarech friulských kopců. Vína vyjadřují friulskou vinařskou tradici, reinterpretovanou s jedinečným a osobním přístupem díky pečlivé práci na vinici a výzkumu nejnovějších technik v této oblasti. Při výrobě se omezuje používání přídatných látek a exogenních materiálů na minimum, aby byla vína zdravější, a ještě věrnější svým vnitřním vlastnostem. Vinaři praktikují a ctí vinařskou tradici friulské oblasti a spojují ji s touhou experimentovat a neustále se snaží o inovativní a příkladné metody zlepšování kvality v širším kontextu mezinárodní enologie. Zajímavostí je, že hrozny stráví 3 měsíce v sušárně před lisováním a celkově se používají 4 různé typy uzávěrů, aby každému vínu byl zaručený nejlepší možný vývoj.