Pinot Grigio Friuli 0,75l

Kód: 99382
Neohodnoceno
Značka: Le Due Torri
125,52 Kč / ks 151,88 Kč včetně DPH 16,74 Kč / 100 ml
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Bílé víno suché z Itálie

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pinot Grigio Friuli pochází z oblasti Grave del Friuli, což je podregion v Friuli Venezia Giulia. Tento region je známý pro svou úrodnou půdu a ideální klimatické podmínky pro pěstování vinné révy, včetně odrůdy Pinot Grigio. Grave del Friuli je plochý, říční region, kde jsou vinice často umístěny na kamenité půdě, což přispívá k charakteristické minerálnosti vína. Pinot Grigio je tedy ideální pro párování s lehkými jídly, jako jsou mořské plody, ryby, saláty a těstoviny s jemnými omáčkami.

 

Vinařství: Le Due Torri

Odrůda: Pinot Grigio 100 %

Země původu: Itálie

Oblast: Grave del Friuli

Obsah alkoholu: 13 %

Objem: 0,75l

Podávat při teplotě: 8 - 10 °C

Barva: jemně slámová.

Vůně: citrusové plody, polní květiny.

Chuť: svěží, tóny hrušky a citrusů s jemnou kyselinkou a dochutí grepové kůry.

Párování: ideální pro párování s lehkými jídly, jako jsou mořské plody, ryby, saláty a těstoviny s jemnými omáčkami.

Složení: obsahuje oxid siřičitý.

Doplňkové parametry

Kategorie: BÍLÁ VÍNA
Alergeny: siřičitany
Barva vína: bílé víno
Druh vína: tiché
Objem: 0,75l
Obsah cukru: suché
Země původu: Itálie
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Le Due Torri není velká vinařská společnost, ale je to společnost, která se zaměřuje na vinařské řemeslo a tvrdě pracuje na dokonalosti. V roce 1926 došlo k první výsadbě vinic. Vinice se rozkládají na 18 hektarech friulských kopců. Vína vyjadřují friulskou vinařskou tradici, reinterpretovanou s jedinečným a osobním přístupem díky pečlivé práci na vinici a výzkumu nejnovějších technik v této oblasti. Při výrobě se omezuje používání přídatných látek a exogenních materiálů na minimum, aby byla vína zdravější, a ještě věrnější svým vnitřním vlastnostem. Vinaři praktikují a ctí vinařskou tradici friulské oblasti a spojují ji s touhou experimentovat a neustále se snaží o inovativní a příkladné metody zlepšování kvality v širším kontextu mezinárodní enologie. Zajímavostí je, že hrozny stráví 3 měsíce v sušárně před lisováním a celkově se používají 4 různé typy uzávěrů, aby každému vínu byl zaručený nejlepší možný vývoj.

logo_5