Pinot Grigio Orientali DOC 0,75l
Kód: 99380Související produkty
Detailní popis produktu
Pinot Grigio Orientali DOC je víno, které si můžeš vychutnat jako aperitiv nebo v kombinaci s lehkými pokrmy, což je ideální pro letní večery nebo slavnostní příležitosti. Pinot Grigio Orientali DOC se obvykle pije čerstvé, nejlépe během prvních 1-3 let po sklizni, aby si zachovalo svou svěžest a ovocné charakteristiky. Pinot Grigio z tohoto regionu je obvykle aromatický s tóny citrusů, zelených jablek, hrušek a jemnými květinovými nuancemi. Můžete také zaznamenat náznaky mandlí nebo jemného koření.
Vinařství: Le Due Torri
Odrůda: Pinot Grigio 100 %
Země původu: Itálie
Oblast: Grave del Friuli
Počet kusů v kartonu: 6 kusů
Obsah alkoholu: 13,5 %
Objem: 0,75l
Podávat při teplotě: 8 - 10 °C
Barva: jasná, slámově zlatá.
Vůně: jemné koření, kouř, charakteristické tóny ořechů.
Chuť: plná, s tóny citrusů a výraznou dochutí.
Párování: skvělé k italským předkrmům, salátům nebo pizze s lehkými ingrediencemi. Ideální k ústřicím, krevety, mušle nebo jiným mořským plodům.
Složení: obsahuje oxid siřičitý.
Doplňkové parametry
Kategorie: | BÍLÁ VÍNA |
---|---|
Alergeny: | siřičitany |
Barva vína: | bílé víno |
Druh vína: | tiché |
Objem: | 0,75l |
Obsah cukru: | suché |
Označení: | DOC |
Země původu: | Itálie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Le Due Torri není velká vinařská společnost, ale je to společnost, která se zaměřuje na vinařské řemeslo a tvrdě pracuje na dokonalosti. V roce 1926 došlo k první výsadbě vinic. Vinice se rozkládají na 18 hektarech friulských kopců. Vína vyjadřují friulskou vinařskou tradici, reinterpretovanou s jedinečným a osobním přístupem díky pečlivé práci na vinici a výzkumu nejnovějších technik v této oblasti. Při výrobě se omezuje používání přídatných látek a exogenních materiálů na minimum, aby byla vína zdravější, a ještě věrnější svým vnitřním vlastnostem. Vinaři praktikují a ctí vinařskou tradici friulské oblasti a spojují ji s touhou experimentovat a neustále se snaží o inovativní a příkladné metody zlepšování kvality v širším kontextu mezinárodní enologie. Zajímavostí je, že hrozny stráví 3 měsíce v sušárně před lisováním a celkově se používají 4 různé typy uzávěrů, aby každému vínu byl zaručený nejlepší možný vývoj.