Pinot Grigio Orientali DOC 0,75l

Kód: 99380
Neohodnoceno
Značka: Le Due Torri
193,07 Kč / ks 233,61 Kč včetně DPH 25,74 Kč / 100 ml
Skladem (36 ks)

Bílé víno suché z Itálie

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pinot Grigio Orientali DOC je víno, které si můžeš vychutnat jako aperitiv nebo v kombinaci s lehkými pokrmy, což je ideální pro letní večery nebo slavnostní příležitosti. Pinot Grigio Orientali DOC se obvykle pije čerstvé, nejlépe během prvních 1-3 let po sklizni, aby si zachovalo svou svěžest a ovocné charakteristiky. Pinot Grigio z tohoto regionu je obvykle aromatický s tóny citrusů, zelených jablek, hrušek a jemnými květinovými nuancemi. Můžete také zaznamenat náznaky mandlí nebo jemného koření.

 

Vinařství: Le Due Torri

Odrůda: Pinot Grigio 100 %

Země původu: Itálie

Oblast: Grave del Friuli

Počet kusů v kartonu: 6 kusů

Obsah alkoholu: 13,5 %

Objem: 0,75l

Podávat při teplotě: 8 - 10 °C

Barva: jasná, slámově zlatá.

Vůně: jemné koření, kouř, charakteristické tóny ořechů.

Chuť: plná, s tóny citrusů a výraznou dochutí.

Párování: skvělé k italským předkrmům, salátům nebo pizze s lehkými ingrediencemi. Ideální k ústřicím, krevety, mušle nebo jiným mořským plodům.

Složení: obsahuje oxid siřičitý.

Doplňkové parametry

Kategorie: BÍLÁ VÍNA
Alergeny: siřičitany
Barva vína: bílé víno
Druh vína: tiché
Objem: 0,75l
Obsah cukru: suché
Označení: DOC
Země původu: Itálie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Le Due Torri není velká vinařská společnost, ale je to společnost, která se zaměřuje na vinařské řemeslo a tvrdě pracuje na dokonalosti. V roce 1926 došlo k první výsadbě vinic. Vinice se rozkládají na 18 hektarech friulských kopců. Vína vyjadřují friulskou vinařskou tradici, reinterpretovanou s jedinečným a osobním přístupem díky pečlivé práci na vinici a výzkumu nejnovějších technik v této oblasti. Při výrobě se omezuje používání přídatných látek a exogenních materiálů na minimum, aby byla vína zdravější, a ještě věrnější svým vnitřním vlastnostem. Vinaři praktikují a ctí vinařskou tradici friulské oblasti a spojují ji s touhou experimentovat a neustále se snaží o inovativní a příkladné metody zlepšování kvality v širším kontextu mezinárodní enologie. Zajímavostí je, že hrozny stráví 3 měsíce v sušárně před lisováním a celkově se používají 4 různé typy uzávěrů, aby každému vínu byl zaručený nejlepší možný vývoj.

logo_5