Pinot Grigio Ramato 0,75l
Kód: 99381Související produkty
Detailní popis produktu
Pinot Grigio Ramato je speciální verze Pinot Grigio, která je známá svým měděným (ramato) zabarvením. Tento styl vína vzniká z procesu, kdy se mošt z Pinot Grigio nechává fermentovat s hroznovými slupkami po delší dobu než u tradičního bílého vína, což mu dodává charakteristickou měděnou nebo lososovou barvu. Víno je suché, s dobrou kyselinkou a vyváženou strukturou. Může mít jemnou texturu s tóny čerstvého ovoce a jemně kořenitým, minerálním závěrem. Díky maceraci na slupkách může mít víno trochu více komplexnosti než běžné bílé Pinot Grigio.
Vinařství: Le Due Torri
Odrůda: Pinot Grigio 100 %
Země původu: Itálie
Oblast: Grave del Friuli
Počet kusů v kartonu: 6 kusů
Obsah alkoholu: 13,5%
Objem: 0,75l
Podávat při teplotě: 8 - 10 °C
Barva: měděná oranžová až lososová, což je způsobeno delšími kontakty moštu s hroznovými slupkami během fermentace.
Vůně: broskev, ostružina a divoký vřes.
Chuť: jemná, elegantně vyvážená s přetrvávající kyselostí a jedinečnými tříslovinami.
Párování: skvělé k mušlím, ústřicím nebo krevetám. Doporučuje se k grilovaným rybám nebo pečeným filetům s jemnými omáčkami. Ideální k letním salátům nebo antipasti.
Složení: obsahuje oxid siřičitý.
Doplňkové parametry
Kategorie: | RŮŽOVÁ VÍNA |
---|---|
Alergeny: | siřičitany |
Barva vína: | oranžové víno |
Druh vína: | tiché |
Objem: | 0,75l |
Obsah cukru: | suché |
Země původu: | Itálie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Le Due Torri není velká vinařská společnost, ale je to společnost, která se zaměřuje na vinařské řemeslo a tvrdě pracuje na dokonalosti. V roce 1926 došlo k první výsadbě vinic. Vinice se rozkládají na 18 hektarech friulských kopců. Vína vyjadřují friulskou vinařskou tradici, reinterpretovanou s jedinečným a osobním přístupem díky pečlivé práci na vinici a výzkumu nejnovějších technik v této oblasti. Při výrobě se omezuje používání přídatných látek a exogenních materiálů na minimum, aby byla vína zdravější, a ještě věrnější svým vnitřním vlastnostem. Vinaři praktikují a ctí vinařskou tradici friulské oblasti a spojují ji s touhou experimentovat a neustále se snaží o inovativní a příkladné metody zlepšování kvality v širším kontextu mezinárodní enologie. Zajímavostí je, že hrozny stráví 3 měsíce v sušárně před lisováním a celkově se používají 4 různé typy uzávěrů, aby každému vínu byl zaručený nejlepší možný vývoj.