Pinot Grigio Ramato 0,75l

Kód: 99381
Neohodnoceno
Značka: Le Due Torri
193,07 Kč / ks 233,61 Kč včetně DPH 25,74 Kč / 100 ml
Skladem (>50 ks)

Oranžové víno suché z Itálie

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pinot Grigio Ramato je speciální verze Pinot Grigio, která je známá svým měděným (ramato) zabarvením. Tento styl vína vzniká z procesu, kdy se mošt z Pinot Grigio nechává fermentovat s hroznovými slupkami po delší dobu než u tradičního bílého vína, což mu dodává charakteristickou měděnou nebo lososovou barvu. Víno je suché, s dobrou kyselinkou a vyváženou strukturou. Může mít jemnou texturu s tóny čerstvého ovoce a jemně kořenitým, minerálním závěrem. Díky maceraci na slupkách může mít víno trochu více komplexnosti než běžné bílé Pinot Grigio.

 

Vinařství: Le Due Torri

Odrůda: Pinot Grigio 100 %

Země původu: Itálie

Oblast: Grave del Friuli

Počet kusů v kartonu: 6 kusů

Obsah alkoholu: 13,5%

Objem: 0,75l

Podávat při teplotě: 8 - 10 °C

Barva: měděná oranžová až lososová, což je způsobeno delšími kontakty moštu s hroznovými slupkami během fermentace.

Vůně: broskev, ostružina a divoký vřes.

Chuť: jemná, elegantně vyvážená s přetrvávající kyselostí a jedinečnými tříslovinami.

Párování: skvělé k mušlím, ústřicím nebo krevetám. Doporučuje se k grilovaným rybám nebo pečeným filetům s jemnými omáčkami. Ideální k letním salátům nebo antipasti.

Složení: obsahuje oxid siřičitý.

Doplňkové parametry

Kategorie: RŮŽOVÁ VÍNA
Alergeny: siřičitany
Barva vína: oranžové víno
Druh vína: tiché
Objem: 0,75l
Obsah cukru: suché
Země původu: Itálie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Le Due Torri není velká vinařská společnost, ale je to společnost, která se zaměřuje na vinařské řemeslo a tvrdě pracuje na dokonalosti. V roce 1926 došlo k první výsadbě vinic. Vinice se rozkládají na 18 hektarech friulských kopců. Vína vyjadřují friulskou vinařskou tradici, reinterpretovanou s jedinečným a osobním přístupem díky pečlivé práci na vinici a výzkumu nejnovějších technik v této oblasti. Při výrobě se omezuje používání přídatných látek a exogenních materiálů na minimum, aby byla vína zdravější, a ještě věrnější svým vnitřním vlastnostem. Vinaři praktikují a ctí vinařskou tradici friulské oblasti a spojují ji s touhou experimentovat a neustále se snaží o inovativní a příkladné metody zlepšování kvality v širším kontextu mezinárodní enologie. Zajímavostí je, že hrozny stráví 3 měsíce v sušárně před lisováním a celkově se používají 4 různé typy uzávěrů, aby každému vínu byl zaručený nejlepší možný vývoj.

logo_5