Pinot Noir Rose Signature AOC 0,75l

Kód: 99280
Neohodnoceno
145,24 Kč / ks 175,74 Kč včetně DPH 19,37 Kč / 100 ml
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Růžové víno suché z Francie

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pinot Noir Rosé Signature AOC 0,75l od vinařství Robert Klingenfus je růžové víno z alsaského regionu ve Francii, vyrobené z odrůdy Pinot Noir. Toto víno se vyznačuje svěží a ovocnou chutí, s jemnými tóny červeného ovoce, jako jsou třešně a jahody. Toto víno je ideální volbou pro milovníky svěžích a ovocných růžových vín, která se skvěle hodí k letním pokrmům a posezením s přáteli.

 

Vinařství: Robert Klingenfus

Odrůda: Pinot Noir 100%

Země původu: Francie

Oblast: Alsasko

Počet kusů v kartonu: 6 kusů

Obsah alkoholu: 12 %

Objem: 0,75l

Podávat při teplotě: 8–10 °C

Barva: světle lososová až jemně růžová.

Vůně: intenzivní ovocitá do malin, jahod a broskví.

Chuť: lehká, ovocitá s dobrou rovnováhou chutí. Dlouhá, hedvábná dochuť.

Párování: lehké saláty, grilované ryby, bílé maso a letní pokrmy.

 

Složení: obsahuje oxid siřičitý.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: RŮŽOVÁ VÍNA
Alergeny: siřičitany
Barva vína: růžové víno
Druh vína: tiché
Objem: 0,75l
Obsah cukru: suché
Označení: AOC
Země původu: Francie
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Robert Klingenfus je rodinné vinařství. Nyní je v Molsheimu 5 generací milovníků vína: Guillaume Klingenfus se v Molsheimu usadil v roce 1863 a získal první hektary vinic. Charles Klingenfus se narodil v roce 1886 a díky kvalitě vyráběných vín se stal oficiálním dodavatelem Ettore Bugattiho, který v Molsheimu postavil slavný vůz Bugatti. Antoine Klingenfus, narozený v roce 1927, stál v roce 1963 za vznikem značky Pur Sang s vínem Bugatti Gewurztraminer. Robert Klingenfus, narozený v roce 1959, rozvíjel exportní prodej a brzy se k němu připojila pátá generace Guillaume. V roce 1998 vstoupilo vinařství do sdružení Tyflo (integrované vinohradnictví) a uvedl do praxe přírodní mechanismy, aby se vyráběla vyvážená vína, která odrážejí ročník a terroir. S Guillaumem bylo v roce 2012 vytvořenoprvní cuvée přírodního vína bez siřičitanů. Investovalo se do ekologického sklepa s nízkou produkcí kyslíku a uhlíku. Dnes je vinařství držitelem certifikátu HVE4 (High Environmental Value Farming) zřízeného Evropskou unií pro udržitelné zemědělství.

 

logo_2