Ribera del Duero La Nava Roble DO 0,75l
Kód: 99509Související produkty
Detailní popis produktu
Toto víno se rodí na panství La Nava, sklízí se ručně z vinic Tinta Fina. Pečlivé devítiměsíční zrání v kvalitním dřevě mu dodává kořenité, balzamické a opečené tóny. Hrozny jsou ručně sbírány a po příchodu do vinařství podstupují drcení. Alkoholová fermentace probíhá při teplotě 28 °C, následně víno zraje po dobu 6 měsíců v amerických dubových sudech.
Vinařství: Tudanca
Odrůda: 100% Tempranillo
Země původu: Španělsko
Oblast: Ribera del Duero
Počet kusů v kartonu: 6 kusů
Obsah alkoholu: 14 %
Objem: 0,75l
Podávat při teplotě: 14 °C
Barva: intenzivní červená barva s granátovými odstíny.
Vůně: kořenité tóny se zralým černým ovocem - švestky a ostružiny, maliny a černý rybíz.
Chuť: hladká, bohatá, ovocná, přesto pevná a plná se sladkým kořením a osvěžující kyselinkou.
Zrání: 6 měsíců v amerických dubových sudech.
Párování: fazole, dušená masa, pečené jehněčí nebo selátko, jehněčí kotlety. Vynikající také s recepty na tresku se středně vyzrálým ovčím sýrem.
Složení: obsahuje oxid siřičitý.
Doplňkové parametry
Kategorie: | ČERVENÁ VÍNA |
---|---|
Alergeny: | siřičitany |
Barva vína: | červené víno |
Druh vína: | tiché |
Objem: | 0,75l |
Obsah cukru: | suché |
Označení: | DO |
Země původu: | Španělsko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Tudanca je rodinné vinařství, kde rodina věrná odkazu svých vinařských předků po staletí dokázala předávat dobrou práci na vinici a ve vinařství svým dětem a vnukům po celých 100 let (1914-2014). Vína Tudanca jsou po celou dobu výroby vyráběna členy rodiny, od vinice až po návrh etikety. Vína, která se zpočátku vyráběla s péčí pro rodinná setkání, se nyní se stejnou filozofií distribuují na národním i mezinárodním trhu. Vášeň rodiny pro víno je tak velká, že v roce 2002 otevřeli ve Fuentespině (Burgos) obklopené vinicemi čtyřhvězdičkový hotel s vinařskou tematikou, hotel Tudanca Aranda. Vinice rodiny Tudanca se nacházejí mezi La Horra a Gumiel de Mercado. Celkem se jedná o třicet šest hektarů, o které se každou sezónu starají zemědělští technici.