Ricotta 250g

Kód: 97221
Neohodnoceno
Značka: Brimi
39,65 Kč / ks 44,41 Kč včetně DPH 15,86 Kč / 100 g
Skladem (16 ks)

Čerstvý italský sýr Ricotta 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ricotta je čerstvý italský sýr, který se vyrábí ze syrovátky, což je vedlejší produkt při výrobě jiných sýrů. Má jemnou, krémovou texturu a svěží, mírně sladkou chuť. Ricotta je také méně tučná než některé jiné sýry, jako je třeba mascarpone, což ji činí oblíbenou pro použití v dezertech i slaných jídlech. Ricotta Brimi je vynikající samotná nebo přidaná do lehkých těstovinových pokrmů. Je také velmi ceněnou ingrediencí pro přípravu jemných a delikátních cukrovinek a dortů.

 

Složení: SYROVÁTKA, odstředěné MLÉKO, SMETANA, jedlá sůl, kyselina: kyselina mléčná. Tuk v sušině min. 40 %.

Počet kusů v kartonu: 8 kusů

Země původu mléka: Itálie

Vyrobeno v: Itálie

Skladování: skladujte v chladu při teplotě od 0 do +6 °C.

Hmotnost: 250g

Výrobce: BRIMI - Centro Latte Bressanone Soc.Agr. Coop., Via Brennero 2 I-39040 Varna (BZ), South Tyrol, Italy

 

Výživové údaje na 100g:

Energetická hodnota 589 kJ /142 kcal

Tuky 10,5g, z toho nasycené mastné kyseliny 7,5g

Sacharidy 3,8g, z toho cukry 3,4g

Bílkoviny 8g

Sůl 0,47g



Doplňkové parametry

Kategorie: MLÉČNÉ VÝROBKY
Hmotnost: 0.25 kg
EAN: 8002063030019
Alergeny: mléko
Typ balení: běžné balení
Země původu: Itálie
Druh mléka: kravské

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Brimi je značka srdcem zakořeněná v jihoitalské mlékařské tradici a příběhem sahajícím do 20. let 20. století, kdy se malé družstevní mlékárny ve Sciaves/Schabs a Bressanone/Brixen věnovaly zpracování mléka s opravdovou vášní. V roce 1969 se tyto dvě mlékárny spojily a vzniklo Centro Latte di Bressanone / Milchhof Brixen – dnešní Brimi. Zásadním milníkem byl rok 1978, kdy se Brimi pustilo do výroby mozzarelly – v té době velmi neobvyklý krok pro region, kde čerstvé sýry nebyly běžné. Díky vizi prezidenta družstva Wolfganga Heisse a ředitele Luise Pichlera se však ukázalo, že se jedná o odvážný, ale geniální krok. Dnes je Brimi nejvýznamnějším výrobcem mozzarelly nejen v Itálii, ale i na mezinárodním trhu. Výroba mozzarelly v závodě ve Varna/Vahrn, otevřeném v roce 1977, spojuje moderní technologii s jedinečnou kvalitou mléka z Jižního Tyrolska. Každá kulička mozzarelly nese chuť hor, precizní práci a úctu k tradici. Brimi je nejen značka – je to komunita farmářů, pracovníků i zákazníků, kteří sdílejí vášeň pro kvalitu. Sortiment Brimi zahrnuje kromě mozzarelly také ricottu, mascarpone, čerstvé mléko a smetanu, máslo, jogurty i BIO varianty těchto produktů. Brimi tak nabízí chuť Itálie v té nejčistší podobě – s respektem k přírodě i tradičnímu řemeslu.

 

Brimi Logo