Ricotta 250g
Kód: 97221Související produkty
Detailní popis produktu
Ricotta je čerstvý italský sýr, který se vyrábí ze syrovátky, což je vedlejší produkt při výrobě jiných sýrů. Má jemnou, krémovou texturu a svěží, mírně sladkou chuť. Ricotta je také méně tučná než některé jiné sýry, jako je třeba mascarpone, což ji činí oblíbenou pro použití v dezertech i slaných jídlech. Ricotta Brimi je vynikající samotná nebo přidaná do lehkých těstovinových pokrmů. Je také velmi ceněnou ingrediencí pro přípravu jemných a delikátních cukrovinek a dortů.
Složení: SYROVÁTKA, odstředěné MLÉKO, SMETANA, jedlá sůl, kyselina: kyselina mléčná. Tuk v sušině min. 40 %.
Počet kusů v kartonu: 8 kusů
Země původu mléka: Itálie
Vyrobeno v: Itálie
Skladování: skladujte v chladu při teplotě od 0 do +6 °C.
Hmotnost: 250g
Výrobce: BRIMI - Centro Latte Bressanone Soc.Agr. Coop., Via Brennero 2 I-39040 Varna (BZ), South Tyrol, Italy
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 589 kJ /142 kcal
Tuky 10,5g, z toho nasycené mastné kyseliny 7,5g
Sacharidy 3,8g, z toho cukry 3,4g
Bílkoviny 8g
Sůl 0,47g
Doplňkové parametry
Kategorie: | MLÉČNÉ VÝROBKY |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
EAN: | 8002063030019 |
Alergeny: | mléko |
Typ balení: | běžné balení |
Země původu: | Itálie |
Druh mléka: | kravské |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Brimi je značka srdcem zakořeněná v jihoitalské mlékařské tradici a příběhem sahajícím do 20. let 20. století, kdy se malé družstevní mlékárny ve Sciaves/Schabs a Bressanone/Brixen věnovaly zpracování mléka s opravdovou vášní. V roce 1969 se tyto dvě mlékárny spojily a vzniklo Centro Latte di Bressanone / Milchhof Brixen – dnešní Brimi. Zásadním milníkem byl rok 1978, kdy se Brimi pustilo do výroby mozzarelly – v té době velmi neobvyklý krok pro region, kde čerstvé sýry nebyly běžné. Díky vizi prezidenta družstva Wolfganga Heisse a ředitele Luise Pichlera se však ukázalo, že se jedná o odvážný, ale geniální krok. Dnes je Brimi nejvýznamnějším výrobcem mozzarelly nejen v Itálii, ale i na mezinárodním trhu. Výroba mozzarelly v závodě ve Varna/Vahrn, otevřeném v roce 1977, spojuje moderní technologii s jedinečnou kvalitou mléka z Jižního Tyrolska. Každá kulička mozzarelly nese chuť hor, precizní práci a úctu k tradici. Brimi je nejen značka – je to komunita farmářů, pracovníků i zákazníků, kteří sdílejí vášeň pro kvalitu. Sortiment Brimi zahrnuje kromě mozzarelly také ricottu, mascarpone, čerstvé mléko a smetanu, máslo, jogurty i BIO varianty těchto produktů. Brimi tak nabízí chuť Itálie v té nejčistší podobě – s respektem k přírodě i tradičnímu řemeslu.