Rosso Riserva DOC 0,75l
Kód: 99376Související produkty
Detailní popis produktu
Rosso Riserva je friulský výraz mezinárodních odrůd révy vinné. Vyrábí se z odrůd Merlot a Cabernet a díky technice „salasso“, která umožňuje získat plnější a koncentrovanější víno, je velmi koncentrované. Označení „Riserva“ je chráněno předpisy a charakterizuje vína, která zrají nejméně dva roky (u červených vín). Díky označení Riserva se toto víno vyrábí z hroznů, které byly pečlivě vybrány a víno bylo zráno po delší dobu, obvykle v dubových sudech. To mu dodává větší komplexnost a jemnost, takže se hodí i pro skladování a pití po několika letech.
Vinařství: Le Due Torri
Odrůda: Merlot 70%, Cabernet Sauvignon 30%
Země původu: Itálie
Oblast: Grave del Friuli
Počet kusů v kartonu: 6 kusů
Obsah alkoholu: 13,5 %
Objem: 0,75 l
Podávat při teplotě: 15-18 °C
Barva: rubínově červená.
Vůně: zralé třešně, švestky a ostružiny v sirupu nebo likéru.
Chuť: intenzivní, čistá. Zpočátku sladší, poté zakulacená korespondující s vůní, lehce tříslovitá, pokračující do jemně hořké dochuti navozující amaretto.
Zrání: 18 měsíců „sur lie“ v 500 l dubových sudech.
Párování: pečené vepřové maso, bifteky, zvěřina a vyzrálé sýry.
Archivace: 5 let.
Složení: obsahuje oxid siřičitý.
Doplňkové parametry
Kategorie: | ČERVENÁ VÍNA |
---|---|
Alergeny: | siřičitany |
Barva vína: | červené víno |
Druh vína: | tiché |
Objem: | 0,75l |
Obsah cukru: | suché |
Označení: | DOC |
Země původu: | Itálie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Le Due Torri není velká vinařská společnost, ale je to společnost, která se zaměřuje na vinařské řemeslo a tvrdě pracuje na dokonalosti. V roce 1926 došlo k první výsadbě vinic. Vinice se rozkládají na 18 hektarech friulských kopců. Vína vyjadřují friulskou vinařskou tradici, reinterpretovanou s jedinečným a osobním přístupem díky pečlivé práci na vinici a výzkumu nejnovějších technik v této oblasti. Při výrobě se omezuje používání přídatných látek a exogenních materiálů na minimum, aby byla vína zdravější, a ještě věrnější svým vnitřním vlastnostem. Vinaři praktikují a ctí vinařskou tradici friulské oblasti a spojují ji s touhou experimentovat a neustále se snaží o inovativní a příkladné metody zlepšování kvality v širším kontextu mezinárodní enologie. Zajímavostí je, že hrozny stráví 3 měsíce v sušárně před lisováním a celkově se používají 4 různé typy uzávěrů, aby každému vínu byl zaručený nejlepší možný vývoj.