Rosso Riserva DOC 0,75l

Kód: 99376
Neohodnoceno
Značka: Le Due Torri
260,62 Kč / ks 315,35 Kč včetně DPH 34,75 Kč / 100 ml
Skladem (30 ks)

Červené víno suché z Itálie

Detailní informace

Detailní popis produktu

Rosso Riserva je friulský výraz mezinárodních odrůd révy vinné. Vyrábí se z odrůd Merlot a Cabernet a díky technice „salasso“, která umožňuje získat plnější a koncentrovanější víno, je velmi koncentrované. Označení „Riserva“ je chráněno předpisy a charakterizuje vína, která zrají nejméně dva roky (u červených vín). Díky označení Riserva se toto víno vyrábí z hroznů, které byly pečlivě vybrány a víno bylo zráno po delší dobu, obvykle v dubových sudech. To mu dodává větší komplexnost a jemnost, takže se hodí i pro skladování a pití po několika letech.



Vinařství: Le Due Torri

Odrůda: Merlot 70%, Cabernet Sauvignon 30%

Země původu: Itálie

Oblast: Grave del Friuli

Počet kusů v kartonu: 6 kusů

Obsah alkoholu: 13,5 %

Objem: 0,75 l

Podávat při teplotě: 15-18 °C

Barva: rubínově červená.

Vůně: zralé třešně, švestky a ostružiny v sirupu nebo likéru.

Chuť: intenzivní, čistá. Zpočátku sladší, poté zakulacená korespondující s vůní, lehce tříslovitá, pokračující do jemně hořké dochuti navozující amaretto.

Zrání: 18 měsíců „sur lie“ v 500 l dubových sudech.

Párování: pečené vepřové maso, bifteky, zvěřina a vyzrálé sýry.

Archivace: 5 let.

Složení: obsahuje oxid siřičitý.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: ČERVENÁ VÍNA
Alergeny: siřičitany
Barva vína: červené víno
Druh vína: tiché
Objem: 0,75l
Obsah cukru: suché
Označení: DOC
Země původu: Itálie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Le Due Torri není velká vinařská společnost, ale je to společnost, která se zaměřuje na vinařské řemeslo a tvrdě pracuje na dokonalosti. V roce 1926 došlo k první výsadbě vinic. Vinice se rozkládají na 18 hektarech friulských kopců. Vína vyjadřují friulskou vinařskou tradici, reinterpretovanou s jedinečným a osobním přístupem díky pečlivé práci na vinici a výzkumu nejnovějších technik v této oblasti. Při výrobě se omezuje používání přídatných látek a exogenních materiálů na minimum, aby byla vína zdravější, a ještě věrnější svým vnitřním vlastnostem. Vinaři praktikují a ctí vinařskou tradici friulské oblasti a spojují ji s touhou experimentovat a neustále se snaží o inovativní a příkladné metody zlepšování kvality v širším kontextu mezinárodní enologie. Zajímavostí je, že hrozny stráví 3 měsíce v sušárně před lisováním a celkově se používají 4 různé typy uzávěrů, aby každému vínu byl zaručený nejlepší možný vývoj.

logo_5