Spaghettoni di Gragnano IGP 500g

Kód: 80008
Neohodnoceno
71,40 Kč / ks 79,97 Kč včetně DPH 14,28 Kč / 100 g
Skladem (>50 ks)

Těstoviny ve tvaru špaget s větším průměrem z pšeničné semolinové mouky Grano duro

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jak popsat výjimečnost špaget Gragnano Liguori? Špagety se vyrábějí starobylou metodou Gragnano. Stejně jako všechny formáty této řady se suší velmi pomalu při velmi nízkých teplotách na dřevěných rámech. Tvar špaget spaghettoni potvrzuje výrobní postup. Jejich oblouk je totiž způsoben sušením špaget na dřevěných rámech. Kromě obloukovitého tvaru jsou špagety mnohem silnější než tradiční špagety a vyznačují se mimořádnou pórovitostí. Tloušťka: 2,2 mm. Ochranná známka IGP znamená, že těstoviny jsou vyráběny v určité geografické oblasti podle tradičních postupů, které jsou přísně kontrolovány. IGP zaručuje, že produkt splňuje specifické standardy a je autentický.

 

Složení: PŠENIČNÁ semolinová mouka Grano duro (LEPEK), pitná voda.

Počet kusů v kartonu: 12 kusů

Návod na přípravu: vložte do vroucí osolené vody, doba varu viz obal. Po uvaření sceďte.

Vyrobeno v: Itálie

Skladování: skladujte na chladném a suchém místě.

Hmotnost: 500g 

Výrobce: LIGUORI PASTIFICIO dal 1820 S.p.A. – Via dei Pastai, 50 - 80054 Gragnano (NA) - Itálie

 

Výživové údaje na 100g:

Energetická hodnota 1488 kJ/ 351 kcal

Tuky 1,2g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,3g

Sacharidy 69g, z toho cukry 3,1g

Bílkoviny 14,5g

Sůl 0g

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: RÝŽE, TĚSTOVINY, MOUKY
Hmotnost: 0.5 kg
Alergeny: obiloviny obsahující lepek
Označení: IGP
Typ balení: běžné balení
Země původu: Itálie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Pastificio Liguori je jednou z nejstarších italských továren na těstoviny, založenou v roce 1795 v městě Gragnano v Kampánii. Tato oblast je známá svou dlouhou tradicí výroby těstovin, a Liguori je považována za průkopníka v tomto odvětví. Pastificio Liguori byla založena Gaetanem Liguorim a od té doby si předává své know-how z generace na generaci. V roce 2013 se stala první továrnou na těstoviny, která získala prestižní certifikaci Pasta di Gragnano IGP (Chráněné zeměpisné označení), což potvrzuje její závazek k tradičním metodám výroby a kvalitě surovin. Liguori používá pouze 100% italskou semolinu z tvrdé pšenice a pramenitou vodu z pohoří Lattari. Proces výroby zahrnuje pomalé sušení při nízkých teplotách – 9 hodin pro krátké tvary a 18 hodin pro dlouhé tvary – což pomáhá zachovat chuť, vůni a nutriční hodnoty těstovin. Pastificio Liguori klade důraz na ekologickou odpovědnost. Nabízí také BIO těstoviny s certifikací IGP, vyrobené z ekologicky pěstované pšenice bez použití pesticidů, což odráží jejich závazek k udržitelnosti a zdravému životnímu stylu.

 

Pastificio Liguori