Vinho Verde Campo do Porral DOC 0,75l
Kód: 99498Související produkty
Detailní popis produktu
Vinho Verde je druhem vína vyráběným v Portugalsku. Výroba Vinho Verde je typická časnou sklizní. V portugalštině Vinho Verde znamená „zelené víno“, ale pojem by šel přeložit i jako „mladé víno“. Víno s květinovou vůní a tóny citrusových plodů. Překvapí svěžestí v ústech a dlouhým závěrem. Aromatické víno, které není jen k přivonění, protože je měkké a zahalující, chcete ho mít v ústech a dál ho pít. Je lepší, když se pije mladé, ale protože má strukturu a kyselinku, dobře se vyvíjí v láhvi. Následující rok se květinové vůně vyvinou do komplexnějšího aroma, které stojí za to si vychutnat. Vinho Verde je ideální volbou k mořským plodům, salátům a lehkým jídlům.
Vinařství: Quinta do Ermízio
Odrůda: Loureiro, Trajadura
Země původu: Portugalsko
Oblast: Vinho Verde - Minho
Počet kusů v kartonu: 6 kusů
Obsah alkoholu: 11,5 %
Objem: 0,75l
Podávat při teplotě: 8 °C
Barva: citronově světlá se zelenkavými odlesky.
Vůně: výrazná, podmanivá, elegantní s květinovými a citrusovými tóny.
Chuť: lehká, svěží s dobrou strukturou a kyselinkou a dlouhou dochutí.
Párování: ideálně doprovází ryby a mořské plody. Výborné jako aperitiv.
Složení: obsahuje oxid siřičitý.
Doplňkové parametry
Kategorie: | BÍLÁ VÍNA |
---|---|
Alergeny: | siřičitany |
Barva vína: | bílé víno |
Druh vína: | tiché |
Objem: | 0,75l |
Obsah cukru: | suché |
Označení: | DOC |
Země původu: | Portugalsko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Quinta do Ermízio bylo založené v roce 1984 a disponuje vhodným zařízením pro přísnou vinifikaci hroznů, ale s minimálními zásahy, aby vynikly vlastnosti hroznů. Vinařství se nachází 8 km od historického centra Guimarães, města známého svými památkami a vynikajícím hotelovým zázemím. Farma má hluboké kořeny v historii Portugalska. Patnáct hektarů vinic je roztroušeno na několika pozemcích, jejichž rozdíly v půdním typu a expozici dávají vzniknout mozaice ekologických nik. Půdy pocházející ze žuly mají střední až hrubou strukturu a jsou dobře odvodněné. Sklizeň je ruční, dbá se na výběr hroznů a porcování pozemku tak, aby se hrozny sklízely v optimálním bodě zrání. Poté se hrozny převezou v malých kanystrech do sklepa a rychle se zpracují. Hrozny různých odrůd a parcel se vinifikují odděleně, čímž vzniká vysoká rozmanitost živelných vín. Ta mohou být lahvována odděleně jako maximální vyjádření určitého „terroir“, protože mohou být přeplněna, aby vznikla vína konstantnějšího charakteru, respektující osobitost vín z farmy.