La Maison d'Armorine, Strana 2
Webová stránka značky: La Maison d'ArmorineLa Maison d’Armorine je značka, jejíž příběh se začal psát už v roce 1946 v bretaňském Quiberonu. Yvonne a Raymond Audebert, odvážní cukráři, tu začali vyrábět legendární karamelové a ovocné lízátko Niniche podle tradičních receptur svých babiček. Ve Francii, která se po válce opět učila milovat sladké, se staly okamžitým hitem – a brzy získaly titul „Nejlepší bonbon Francie“. Dnes je Niniche právem zařazeno mezi kulinářské dědictví Francie, a značka La Maison d’Armorine patří k posledním opravdovým bretaňským cukrářským dílnám. Spojuje poctivé řemeslo, kvalitní suroviny (čerstvé máslo, smetanu, mléko, cukr z cukrové třtiny, sůl z Guérande) a tradiční výrobní metody – měděné kotlíky a léty prověřené know-how. Z jejich dílny vychází nejen ikonické karamely Salidou a Crème de Salidou, ale i řada originálních sladkostí, které dávají tradičnímu cukrářství nový život: čokoládové menhiry se slaným karamelem (Le Secret de Druides), bretaňské máslové sušenky plněné karamelem (Le Cœur de Beurre) nebo křupavé karamely ve tvaru mušlí (La Palourde). La Maison d’Armorine je místem, kde se řemeslo mění v umění – a každý bonbon vypráví příběh sladké bretaňské tradice.
Stránka 2 z 2 - 14 položek celkem